forskning i hjertesygdom l
 

Forskning i medfødte hjertesygdomme

De seneste år har forskningen i nye behandlingsmetoder gjort store fremskridt: For 20 år siden døde hvert 5. spædbarn med hjertefejl. I dag overlever mange flere børn, fordi forskerne har fundet nye metoder til at operere og behandle de nyfødte hjertebørn. Men det er stadig vigtigt at støtte forskningen i, hvordan lægerne kan redde flere nyfødte hjertebørn.

Børnehjertefonden er med til at sikre hjertesyge børn et længere liv. Nogle hjertebørn lever et liv, som er præget af sygdom. De kan ikke helbredes, men de kan få et bedre liv nu og her, hvis de bliver opereret. Operationerne er imidlertid risikable, og ikke alle børn overlever. Nogle børn skal desuden have en hjertetransplantation på et tidspunkt i barndommen. Mange hjertebørn har derfor udsigt til et kort liv med mange begrænsninger, medmindre forskerne når at udvikle nye behandlingsmetoder, der kan sikre børnene et længere og bedre liv.

Derfor støtter Børnehjertefonden forskningen i børnehjertesygdomme og nye behandlingsmetoder, som sikrer hjertebørnene flere og bedre leveår.


Hvis du er forsker og søger støtte 

Læs om ansøgning om forskningsstøtte her

 

Eksempel på forskningsstøtte

Børnehjertefonden støtter forsker Mads Damkjær